GALAPAGOS


"The natural history of this archipelago is very remarkable"
Så skrev Charles Darwin och det, som mycket annat, hade han rätt i. Här är resan ni drömt om att göra, en resa i Darwins fotspår till Galapagos! År 1835 anlände Charles Darwin till Galapagos. Det fem veckor långa besöket kom att inspirera honom till The Origin of Species, en av de mest inflytelserika böckerna som någonsin skrivits. Darwin kunde inte undgå att frapperas av alla konstiga djur, anpassade till dessa isolerade öar.Queen of Galapagos
Vi reser på ett betydligt bekvämare sätt än vad Darwin hade ombord på HMS Beagle. Vårt fartyg heter Queen of Galapagos, håller veritabel lyxklass, har ett högklassiskt kök, bekväma hytter med havsutsikt, dusch, toalett och breda sängar. Ett varierande program väntar med upplevelser, äventyr och avkoppling. Inte minst erbjuder Galapagos en mycket spännande värld under vattnet!

Ecuador

Resan inkluderar 8 dagars kryssning på Galapagos samt 5 dagar på Ecuador´s fastland. Även Ecuador har, trots sin lilla yta, en stor i mångfald. Här ryms hela kontinentens klimatzoner och är något av ett Sydamerika i fickformat med många sevärdheter. Vad sägs om att bo på ett äkta kloster? Resan inkluderar också ett par dagar i en av världens mest fågel-artrika regnskogar, Cloud Forest och avslutas i kulturhuvudstaden Quito.

Så har vi förbålt trevligt
Under 2012 genomfördes två mycket lyckade resor till Galapagos "I Darwins Fotspår", en i mars och en i november.

Björn Rasmusson, Darwinkännare och reseledareVÅRA RESOR CHARLES DARWIN EVERT TAUBE ARNE SUCKSDORFF GALAPAGOS ARGENTINA KOMMANDE RESOR VAD TYCKTE MAN?